Podcast

Teen tilauksesta podcasteja eri aiheista. Erityisosaamistani ovat lääketieteeseen, luonnontieteisiin ja tekniikkaan liittyvät aiheet.

Suomen Lääketieteen säätiön viisiosaisessa Tulevaisuuden lääketiedettä -podcastissa keskustelen asiantuntijoiden kanssa lääketieteen tulevaisuudesta: tekoälystä, ihmisen varaosista, geenihoidoista ja -testeistä, pandemioista, lihavuusepidemiasta ja eliniän pidentämisestä.

Suomen Tiedetoimittajain liiton Koronakevät -podcastissa keskustelemme toimittaja Heljä Salosen kanssa kuluneesta keväästä. Salonen on vuosikymmeniä kirjoittanut tiede- ja terveysaiheista ja työskentelee terveystoimittajana Iltalehdessä. Konkarillekin kokemus oli pysäyttävä. Kriisin keskellä työpaineet olivat kovat ja lisäksi tuttu työyhteisö jäi, kun kaikki siirtyivät etätöihin. Pohdimme, mitä voimme oppia kuluneesta keväästä.

Viheliäs tiede -podcast liittyy keväällä 2020 Vastapainon julkaisemaan samannimiseen kirjaan, jonka toimitin Tuukka Tammen kanssa. Neliosaisessa podcast-sarjassa keskustellaan kuumista ja vaikeista tiedeaiheista. Tapaamme muutamia kirjan kirjoittajia ja pohdimme, miksi tutkimustuloksista kertominen on joskus niin vaikeaa. Esillä ovat muun muassa rokotusten vastustaminen sekä dopingiin, huippu-urheiluun, huumeisiin ja susiin liittyvät tutkimukset.