Podcastit

Teen tilauksesta podcasteja eri aiheista. Erityisosaamistani ovat lääketieteeseen, luonnontieteisiin ja tekniikkaan liittyvät aiheet.

Harvinaisen sairas

9.4.2021 alkoi Harvinaisen sairas -podcast, jossa keskustelen ystäväni, tiedeviestinnän ammattilainen Minna Meriläinen-Tenhun kanssa elämästä ja kuolemasta — ja kaikesta siltä väliltä. Minnalla todettiin keväällä 2019 etenevä hermostorappeumasairaus. Ensimmäinen keskustelu on nauhoitettu syyskuun alussa 2019, jolloin Minna oli saanut pari kuukautta aiemmin ensimmäisen diagnoosin. Viimeisin nauhoitus on tehty keväällä 2021. Matkan varrella vointi vaihtelee ja diagnoosi muuttuu, mutta elämä jatkuu. Varoitus: luvassa myös naurua ja mustaa huumoria.
Kuuntele Harvinaisen sairas -podcastin kaikki osat sivulta: https://narratiivi.fi/harvinaisen-sairas.Tulevaisuuden lääketiedettä

Suomen Lääketieteen säätiön Tulevaisuuden lääketiedettä -podcastin ensimmäisellä kaudella syksyllä 2020 keskustelimme asiantuntijoiden kanssa, millaista on tulevaisuuden lääketiede. Aiheina olivat muun muassa ihmisen varaosat, tekoäly, geenihoidot, biouhkat, lihavuusepidemia, eliniän pidentäminen (jaksot 1-5).

Keväällä 2021 alkaneella toisella kaudella keskustelemme ajankohtaisista aiheista, kuten koronarokotteista (jaksot 6-7) sekä korona-ajan ahdistuksesta ja resilienssistä.


Koronakevät

Suomen Tiedetoimittajain liiton Koronakevät -podcastissa keskustelemme toimittaja Heljä Salosen kanssa kuluneesta keväästä. Salonen on vuosikymmeniä kirjoittanut tiede- ja terveysaiheista ja työskentelee terveystoimittajana Iltalehdessä. Konkarillekin kokemus oli pysäyttävä. Kriisin keskellä työpaineet olivat kovat ja lisäksi tuttu työyhteisö jäi, kun kaikki siirtyivät etätöihin. Pohdimme, mitä voimme oppia kuluneesta keväästä.Viheliäs tiede

Viheliäs tiede -podcast liittyy keväällä 2020 Vastapainon julkaisemaan samannimiseen kirjaan, jonka toimitin Tuukka Tammen kanssa. Neliosaisessa podcast-sarjassa keskustellaan kuumista ja vaikeista tiedeaiheista. Tapaamme muutamia kirjan kirjoittajia ja pohdimme, miksi tutkimustuloksista kertominen on joskus niin vaikeaa. Esillä ovat muun muassa rokotusten vastustaminen sekä dopingiin, huippu-urheiluun, huumeisiin ja susiin liittyvät tutkimukset.